About Me
Mijn naam is Janwit Changsura maar kort gezegd, Pon. Geboren in Thailand, opgegroeid in België en wonende in Gent. Tijdens mijn studies aan de Howest, Faculteit Industrieel Productontwerpen, heb ik altijd een grote belangstelling gehad voor het esthetisch aspect van mijn projecten. Zowel in eindprototypes en eindbeelden als in quick & dirty prototypes en onderzoeksfase. Tijdens mijn laatste twee bachelorjaren in de Howest Kortrijk heb ik voor de afstudeerrichting ‘Vorm’ gekozen. Deze richting draait om vormgeving en het esthetische. Onderzoek naar materialen, simpliciteit en kleuren. Aspecten die ik enorm belangrijk vind in product design. 
Deze richting heeft me enorm leergierig gemaakt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik niet eenzijdig naar een project kijk, maar eerder naar alle facetten die een rol kunnen spelen in het ontwerp. Het heeft er ook toe geleid dat ik beter kan werken met de nodige programma’s om mijn project tot een hoger niveau te brengen tijdens het onderzoeksproces. Wat mij vooral interesseert zijn meubels, verlichting, accessoires en mode.
Als ik niet aan het ontwerpen ben, doe ik aan ultimate frisbee of neem ik gepassioneerd foto's.
Vision
Design en vormgeving zijn mijn pijlers. Design moet niet enkel mooi zijn maar het moet ook een verhaal brengen. Door te spelen met spanningen in de vormgeving creëer ik een dialoog tussen de gebruiker en het object. Wat mij vooral aantrekt zijn minimalistische vormen met opvallende accenten. Als ontwerper ben ik gepassioneerd om te leren van verschillende mensen. Elk individu is uniek en heeft z’n eigen visie op bepaalde dingen. Het is belangrijk als ontwerper om te blijven leren om je zo een betere ontwerper te maken.
Accomplishments
Back to Top